HVE Skriftserien
Biblioteket
Skriftserien ved Høgskolen i Vestfold Høgskolen i Vestfolds skriftserie : utgivelser i 1998

Kjersti og Einar Berggraf Jacobsen

«Trivsel og betingelser for trivsel blant barneskoleelever»

Teoretiske og empiriske momenter knyttet til et feltstudium

Rapport 7/98

Sider: 84 s.
Copyright: Forfatterne/Høgskolen i Vestfold

Om rapporten:

Som ressurssenter også på det fagpedagogiske området er det en aktuell oppgave for Høgskolen i Vestfold å bistå grunnskolen i dens arbeid med lokale og regionale utfordringer. Det vil blant annet kunne gjelde utfordringer som følger i kjølvannet av skoleforvaltningens krav om skolebasert vurdering. - I denne rapporten vil mye av oppmerksomheten være rettet mot trivsel og trivselsrelaterte forhold i en av skolene på barnetrinnet i Tønsberg kommune.

Trivsel generelt og i skolen spesielt vil være betinget av en rekke samvirkende forhold. Siden oppmerksomheten i dette arbeidet er avgrenset til skoleforhold, har det vært hensiktsmessig å velge problemstillinger som tar utgangspunkt i forhold som er knyttet til skolens mål og lærestoff, metoder og rammebetingelser. I forbindelse med den siste kategorien har det dreid seg både om medelevene og lærerne som viktige faktorer i elevenes sosiale miljø. Det har også dreid seg om elevenes forhold til grenser og grensesettingen i dette miljøet.

Om forfatterne:

Einar Berggraf Jacobsen er dr. philos. og ansatt som dosent i pedagogikk ved Høgskolen i Vestfold. Han er leder av høgskolens FoU-utvalg og har publisert en rekke rapporter i høgskolens skriftserie.

Kjersti Berggraf Jacobsen er cand. polit. og arbeider for tiden som høgskolelektor i kroppsøving ved Høgskolen i Vestfold. Hennes hovedfagsavhandling i pedagogikk har vært knyttet til det samme prosjektet som omtales i rapporten.

[ Tilbake til publikasjons-/bestillingsliste ]

topp

Høgskolen i Vestfold    Skriftserien    Biblioteket
Sist oppdatert: 3. sept. 1998
Ansvarlig: Lars.Egeland@hive.no