HVE Skriftserien
Biblioteket
Skriftserien ved Høgskolen i Vestfold Høgskolen i Vestfolds skriftserie : utgivelser i 2000

Erik Knain:

Naturfag mellom linjene

Hvordan kan ideologier i naturfag se ut, og hvordan finne dem?

Kompendium 2/2000
Sider: 43 
Copyright: Forfatteren/Høgskolen i Vestfold. Ettertrykk forbudt uten forfatterens tillatelse 
 

Tilgjengelig i fulltekst topp

Om kompendiet: 

Kompendiet har som mål å bidra til å videreutvikle kritiske ferdigheter hos lærerstudenter som skal undervise i Natur- og miljøfag, eller mer spesifikt: Å lese og vurdere naturfagtekster kritisk. 
Alle eksemplene er hentet fra lærebøker i faget. Men metodene er også anvendbare i andre skolefag. Utover i kompendiet vil kanskje mange spørre seg om ideologier kan ha noe med naturfag å gjøre i det hele tatt. Noe av hensikten med kompendiet er å vise at det har de! 
Kompendiet har en tosidig oppbygning: Dels blir det lagt fram noen perspektiver på tekstanalyser, og noen viktige begreper blir diskutert. Denne framstillingen vil langt på vei bygge på en min doktoravhandling fra 1999, kalt ”Naturfagets tause stemme”. I tillegg inneholder  kompendiet oppgaver som illustrerer teknikker og tenkemåter som kan anvendes i tekstanalyser. 

 

Om forfatteren:

Erik Knain er 33 år gammel, ble dr. scient i 1999 med avhandlingen "Naturfagets tause stemme.  Diskursanalyse av lærebøker for Natur- og miljøfag i et allmenndannelsesperspektiv". Han er ansatt i halv stilling i PISA (Programme for International Student Assessment) prosjektet ved ILS med ansvar for undersøkelsen "Kompetanser på tvers av fag". Dessuten arbeider han med  ideologianalyser av tekster og elevers meningsskaping i naturfag for GK, videregående skole tilknyttet prosjektet "Valg, vurdering og kvalitetsutvikling av lærebøker og andre læremidler" ledet av Høgskolen i Vestfold og Læringssentret.
 

Copyright: Forfatteren/Høgskolen i Vestfold.  Ettertrykk forbudt uten forfatterens tillatelse

Denne publikasjonen er tilgjengelig i fulltekst topp

 

[ Tilbake til publikasjons-/bestillingsliste ]

topp

Høgskolen i Vestfold    Skriftserien    Biblioteket
Sist oppdatert: 24.11.2000
Ansvarlig: nettbibl@hive.no