HVE Skriftserien
Biblioteket
Høgskolen i Vestfolds skriftserie : utgivelser i 2002

Einar Berggraf Jacobsen, Thomas Moser, 
Inger Åshild By, Jon Fjeld, Kjell Terje Gundersen, Rasmus Stokke: 

L97 og kroppsøvingsfaget 
- fra blå praktbok til grå hverdag? -

Elevenes og lærernes erfaringer knyttet til den nye læreplanen i kroppsøving : Hovedrapport 2. 

Tilgjengelig i fulltekst topp

Rapport 5/2002 Høgskolen i Vestfold
150s. Pris kr.  200.-
ISBN: 82-7860-063-5 (Papirutgave)
ISBN: 82-7860-064-3 (Nettutgave)

Om rapporten:

I denne rapporten har oppmerksomheten vært rettet mot både elevene og lærernes erfaringer med grunnskolens nye læreplan i kroppsøvingsfaget. Det har i første rekke dreid seg om deres erfaringer med den nye planens mål, innhold og arbeidsmåter. Elevenes egne forutsetninger samt lokale rammebetingelser for å møte planen har også hatt oppmerksomhet. 

For det meste inneholder rapporten resultater fra en intervju-undersøkelse der 80 elever og 20 lærere har deltatt. Respondentene er hentet fra skoler på ulike steder i landet og med ulik størrelse. Fokus har vært rettet mot elevenes og lærernes erfaringer på ulike skoletrinn. 

Om prosjektet: 
Prosjektet er startet og ledet av Høgskolen i Vestfold. Det er et nettverksprosjekt der også Høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT), Høgskolen i Sogn og Fjordane (HSF), Høgskolen i Agder (HIA) og Norges idrettshøgskole (NIH) er med. Prosjektet er tilknyttet programmet til Norges forskningsråd (NFR) for Evaluering av L97, og det har mottatt økonomisk støtte fra både NFR og Landslaget Fysisk Fostring i skolen (LFF).
 

Om forfatterne: 

   
Prosjektet er ledet av dosent dr. philos Einar Berggraf Jacobsen (bildet til venstre) og 1. amanuensis dr.philos Thomas Moser (bildet til høyre), begge fra Høgskolen i Vestfold. Medarbeiderne i prosjektet er 1.amanusensis Inger Åshild By fra Norges Idrettshøgskole, 1. amanuensis Jon Fjeld fra Høgskolen i Agder, dosent Kjell Terje Gundersen fra Høgskolen i Nord-Trøndelag og Rasmus Stokke fra Høgskolen i Sogn og Fjordane.

Copyright: Forfatterne/Høgskolen i Vestfold 

 

  Denne publikasjonen er tilgjengelig i fulltekst topp


[ Tilbake til publikasjons-/bestillingsliste ]

topp

Høgskolen i Vestfold    Skriftserien    Biblioteket
Sist oppdatert: 6.9.2002
Ansvarlig: nettbibl@hive.no