HVE Skriftserien
Biblioteket
Høgskolen i Vestfolds skriftserie : utgivelser i 2001

Einar Berggraf Jacobsen, Thomas Moser, Inger Åshild By, Jon Fjeld, Kjell Terje Gundersen, Rasmus Stokke:

L97 og kroppsøvingsfaget 
- fra blå praktbok til grå hverdag? -

Lærernes erfaringer knyttet til den nye læreplanen i kroppsøving : Hovedrapport 1

Tilgjengelig i fulltekst topp

Høgskolen i Vestfold. Rapport 3/2001  
218 s.+ 16 s. vedlegg
ISBN papirutgave: 82-7860-047-3
ISBN digital utgave: 82-7860-048-1

 

Om rapporten:

I denne rapporten har oppmerksomheten vært rettet mot lærernes erfaringer med grunnskolens nye læreplan i kroppsøvingsfaget. Det har i føreste rekke dreid seg om deres erfaringer med den nye planens mål, innhold og arbeidsmåter. Lærernes vurdering av elevenes og egne forutsetninger samt lokale rammebetingelser for å møte planen har også hatt oppmerksomhet. 

For det meste inneholder rapporten resultater fra en undersøkelse der 677 lærere har besvart et relativt omfattende spørreskjema. Disse lærerne vil et stykke på vei kunne sies å være representative for den norske grunnskole med hensyn til skoletrinn, skolestørrelse og geografiske forhold. Resultatene er sett i forhold til lærernes alder, kjønn, ansiennitet, skoletrinnserfaring, utdanningsnivå og regiontilhørighet.

Om prosjektet: 

Prosjektet er startet opp og ledet av Høgskolen i Vestfold. Det kan ellers omtales som et nettverksprosjekt der også Høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT), Høgskolen i Sogn og Fjordane (HSF), Høgskolen i Agder (HIA) og Norges idrettshøgskole (NIH) er med. Prosjektet er tilknyttet programmet til Norges forskningsråd (NFR) for Evaluering av L97, og det har mottatt økonomisk støtte fra både NFR og Landslaget Fysisk Fostring i skolen (LFF).

Om forfatterne: 
Einar Berggraf Jacobsen   Thomas Moser
Prosjektet er ledet av dosent dr. philos Einar Berggraf Jacobsen (bildet til venstre) og 1. amanuensis dr.philos Thomas Moser (bildet til høyre), begge fra Høgskolen i Vestfold. Medarbeiderne i prosjektet er 1.amanusensis Inger Åshild By fra Norges Idrettshøgskole, 1. amanuensis Jon Fjeld fra Høgskolen i Agder, dosent Kjell Terje Gundersen fra Høgskolen i Nord-Trøndelag og Rasmus Stokke fra Høgskolen i Sogn og Fjordane.


Copyright:
Forfatteren/Høgskolen i Vestfold 

Denne publikasjonen er tilgjengelig i fulltekst topp


[ Tilbake til publikasjons-/bestillingsliste ]

topp

Høgskolen i Vestfold    Skriftserien    Biblioteket
Sist oppdatert: 27.6.2001
Ansvarlig: Lars.Egeland@hive.no