HVE Skriftserien
Biblioteket
Skriftserien ved Høgskolen i Vestfold Høgskolen i Vestfolds skriftserie : utgivelser i 2000

Eystein Raude:
Om matematikk og musikk

Estetiske fag og matematikk

Høgskolen i Vestfold / Notat 3/2000
30 s.

Tilgjengelig i fulltekst topp

Om notatet: 

Notatet er skrevet med bakgrunn i ønsket fra myndighetenes side om å integrere matematikken i de estetiske fagene i grunn- og videregående skole.

Utgangspunktet er derfor faget musikk, og musikkens bærende elementer rytme, toner, intervaller og melodi blir behandlet matematisk uten å miste musikken av syne. Sentrale matematiske begreper er aritmetikk og algebra (intervaller, skalaer, stemminger, rytme, melodi), geometri (melodi), funksjoner (melodi), integral - og differensialregning (toner, tonefarger) og kombinatorikk (stokastisk og seriell musikk).

Notatet inneholder eksempler som kan danne utgangspunkt for diskusjon og videre eksperimentering og arbeid. Notatet har figurer som belyser det aktuelle stoffet.
 

Om forfatteren:

Eystein Raude er høgskolelektor i matematikk ved Høgskolen i Vestfold og arbeider ved avdeling for Lærerutdanning. Han har også astronomi, fysikk (hovedfag ) og musikk i fagkretsen. Han har sin utdannelse fra Universitetene i Oslo og Stockholm, Høgskolen i Vestfold, avd. for Lærerutdanning (musikk) og Stockholms Lärarhögskola (praktisk pedagogisk utdanning). Forfatteren har undervisningserfaring fra spesial-, ungdoms- og videregående skole.

 

Copyright: Forfatteren/Høgskolen i Vestfold 

Denne publikasjonen er tilgjengelig i fulltekst topp

 

[ Tilbake til publikasjons-/bestillingsliste ]

topp

Høgskolen i Vestfold    Skriftserien    Biblioteket
Sist oppdatert: 12.05.2000
Ansvarlig: Lars.Egeland@hive.no